Mina hemligheter

VARNING! KÄNSLIGA LÄSARE BÖR EJ LÄSA DETTA!!!
 
Hade lust att skriva av mig om just detta.. mitt liv med ätstörningar. Jag fick ätstörningar i december 2010, det var då jag kom på det korkade sättet att spy upp min mat. Jag vet inte exakt hur jag började med detta eller ens kom på att man kunde göra det, men efter första gången jag spydde så var jag fast. 
 
Jag vägde ungefär 86 kilo då på mina 165 cm. Alltså var jag överviktig, jag hatade inte min kropp så himla mycket bara det att jag mådde allmänt dåligt och kände att jag behövde gå ner lite. Jag började väga mig flera gånger om dagen, när jag vaknade, efter jag hade varit på toan och efter att jag hade spytt. Jag märkte dag efter dag att jag gick ner i vikt, lite varje dag, vilket jag älskade, och när man har försökt att gå ner i vikt i flera år men aldrig lyckats så kommer man då på detta sätt som fungerar... tro fan man fortsätter. 
 
Jag höll på såhär i ca. ett halvår-ett år och då hade jag gått ner ca. 20 kilo genom bara att inte behålla maten. Man såg på mig att jag var sjuk. Jag såg det inte själv men fick veta av många att de tyckte att jag inte såg frisk ut. Jag hade tappat färgen på kroppen och började mer och mer lika en albino. Hade alltid påsar under ögonen och såg ständigt trött ut, vilket jag också var eftersom kroppen aldrig fick någon energi. Vissa dagar mådde jag bättre, vissa sämre. Många dagar så hetsåt jag och sedan spydde upp det. Ena delen av mej älskade att jag gick ner i vikt även fast jag kunde äta men massa skräp mat, godis, chips m.m men den andra delen hatade att jag gjorde såhär.
 
Nu har det gått ca 1,5 år och jag har fortfarande dessa ätstörningar. Inte lika beroende av vikten längre men det är också beroende på mitt humör. När jag även mådde som sämst så skar jag mig själv också men det har jag slutat med, slutade väl för ca. ett års sen med det. Tankarna kan komma tillbaka ibland när man har en dålig dag men kopplar snabbt bort det. Iallafall, här är dessa få hemligheter i mitt liv som har varit jobbiga och är jobbiga. Men jag vill skriva ut detta för att det känns lite bättre för mig plus att de som läser detta kanske får en annan uppfattning om just ätstörningar och om någon har några frågor om detta ämne så kan jag svara ganska bra på frågorna, eftersom jag har upplevt/upplever detta själv.
 
Jag är inte underviktig eller överviktig. Min kropp är normal, men inte min hjärna.
 
                  

Kommentarer
Postat av: MADDISENJ

Usch vad jobbigt den måste vara att leva med en ätstörning. Tycker det är starkt av dig att vara öppen med det och berätta om det!!

2012-09-03 @ 20:34:25
URL: http://maddisenj.se
Postat av: Anonym

Jag är stolt över dig, att du vågar att berätta din historia!

Svar: Tack :)
tanjaanderssoon.blogg.se

2012-09-03 @ 20:52:42
Postat av: Hanna

Sv: bokia! :)

Svar: okej, thanks :D
tanjaanderssoon.blogg.se

2012-09-03 @ 21:17:34
URL: http://hannaisberg.blogg.se
Postat av: E L I N F E L I C I A S

Jag vet exakt hur det känns. Jag har haft en ätstörning men jag lyckades komma ur det. Hoppas du också gör det. Du är stark tjejen!

2012-09-03 @ 22:23:19
URL: http://elinfelicias.blogg.se
Postat av: Nelly<3

Sv: Ååh jag älskar ju bara kärleksfilmer! T ex. The vow, One day, Notebook, 500 DAYS OF SUMMER OMG DEN ÄR ASBRA! hahah, lite förslag iallafall ^^

2012-09-03 @ 23:55:55
URL: http://nellyland.blogg.se/
Postat av: ANGELICA.BLOGG.SE

Starkt av dig att skriva detta!

2012-09-04 @ 09:43:35
URL: http://angelica.blogg.se
Postat av: E L I N F E L I C I A S

sv: I kanske ett och ett halvt år ungefär, dock mer intensivt under det sista halvåret. Antingen så åt jag ingenting eller så åt jag och så spydde jag upp det. Inte det bästa med andra ord.
Men det hjälpte jättemycket, även om man inte tror det, att gå till ätstörningsenheten. Går du dit?

2012-09-04 @ 17:54:48
URL: http://elinfelicias.blogg.se
Postat av: Emmy

Galet starkt att skriva ut... Jag hetsåt ett tag men kom på mig själv att jag fick aldrig upp maten ur halsen. Vågade aldrig riktigt, och jag tränar dessutom så jag skulle aldrig orka någonting.. Det försann snabbt och hann inte bli illa, så jag förstår ju mig på ätstörningar eftersom jag gränsade på det (egendiagnoserad sådan, men ja) :/

2012-09-04 @ 22:10:46
URL: http://eeemmylam.blogg.se
Postat av: LIENE

Du, vi alla har ett gott och ont ansikte. Det är som att två olika personer lever i oss. I detta fallet vill den ena banta men den andra är emot det. Men behöver vi den här sidan som ständigt hatar oss och försöker trycka ner oss? Nej, för vi förtjänar bara det bästa och det är bara att välja. och om någon annan försöker trycka ner dig och du blir nedstämd beror det att du har låtit den negativa personen trycka ner dig, för trots allt, det är alltid vi själva som bestämmer vad vi känner. Kämpa på du. Det är din hjärna och vem annars än du själv kan påverka den:)

2012-09-05 @ 15:31:11
URL: http://lienes.blogg.se
Postat av: E L I N F E L I C I A S

- nej jag tror inte att det kostade pengar... Precis sådär kände jag också innan jag gick dit. Jag tror verkligen att det skulle hjälpa!

2012-09-05 @ 15:56:32
URL: http://elinfelicias.blogg.se
Postat av: E L I N F E L I C I A S

- Nej usch det är inte lätt hörredu! Men jag tror ändå att du skulle må bra av att prata med någon, jag tyckte att det hjälpte jättemycket. Men det är förstås ditt eget val.

2012-09-05 @ 17:52:08
URL: http://elinfelicias.blogg.se
Postat av: Sara - Ensamstående mamma

Ätstörningar är en hemsk sjukdom som tar alldeles för många liv och förstör för många människor.. Jag har själv haft viktproblem så länge jag kan minnas, och jag har alltid haft problem med mat och sötsaker. Det är en otroligt svår balans tycker jag..

2012-09-05 @ 22:30:58
URL: http://dolphin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0